Uscatoarele tip tunel sunt profesionale, special concepute pentru a asigura un flux semi-continuu de lucru, productivitate ridicata si costuri de exploatare cat mai mici.

Acestea sunt uscatoare convective cu aer cald in contracurent. Se instaleaza in locatia beneficiarului pe un postament pregatit de beneficiar dupa specificatiile producatorului. Agentul de uscare, in acest caz aerul cald, este asigurat de un generator de aer cald model HESTYA atasat camerei de uscare. Generatorul de aer cald functioneaza pe combustibil solid, lemn, carbune, deseuri lemnoase, bricheti.

Generator pe combustibil solid

Generator pe pelet si tocatura

Generator pe gaz

De asemenea poate fi echipat cu un generator de aer cald care functioneaza cu peleti, cereale, coji de nuca, tocatura cu diametrul de pana la 30mm sau generator de aer cald pe gaz. O alta varianta de echipare este pe curent electric. 

Capacitate orientativa de incarcare

Fluxul de lucru al uscatorului tip tunel este in regim semi-continuu, carucioarele cu produsul de uscat intră prin spate și ies prin partea dinspre generatorul de aer cald, ele se deplasează contra-curent, primele care se usucă sunt cele din față, iar pe usa din spate sunt introduse alte carucioare cu produs crud, in acest fel se obtine un flux de uscare semi-continuu.

Uscatorul tip tunel este un uscator economic, conceput in asa fel incat o parte din aerul cald destinat uscarii sa fie recirculat, iar aerul umed este scos fortat cu ajutorul unui ventilator comandat de sonda prin tubulatura in afara spatiului de uscare.

Pentru o utilizare eficienta, interiorul tunelului de uscare este iluminat LED atât la intrare cât și la iesirea produsului. De asemenea dispunde de senzori de fum si alarmă sonora anti-incendiu. Peretii tunelului de uscare sunt fabricati din panouri sandwich cu grosimea de 60mm. Usile sunt culisabile pentru a ocupa cât mai putin loc la deschidere și a se manevra cât mai eficient.

Pe partea de aspiratie și retur al aerului, uscătorul tip tunel este echipat cu cutii filtrante. In acest fel se evită antrenarea prafului sau a altor impurități în tunelul de uscare. Filtrele de aer se pot curăța și ulterior schimba cu altele noi

Panoul de control

Panoul de control al uscatorului tip tunel este situat pe partea frontala langa peretele lateral al generatorului de aer cald. In componenta lui intra controlerul de temperatura, controlerul de umiditate intrare, controler de umiditate iesire, intrerupatorul principal cu cheie, intrerupatorul de serviciu, E-stop, si luminile de prezenta a fazelor plus cele de proces. Setarile se fac manual, temperatura si umiditatea.

Temperatura este setabila pana la valoarea de 80 gradeC, iar umiditatea intervalul 0-99%. Controlerele de temperatura si umiditate KELD folosesc microprocesor pentru un control cat mai eficace a valorilor setate. Setarile acestor controlere sunt multiple, si sunt protejate cu parola de acces. In acest fel se evita posibilele erori de programare si functionare a tunelului de uscare sau accesul persoanelor neavizate la meniul de configurare.

Date tehnice

Uscator DRY90LT

Uscator DRY90LT

Uscator DRY1000LT

Uscator DRY1000LT

Uscator DRY2500LT

Uscator DRY2500LT

Imagini

Contact